Bebek Arabası Seçiminde Sıkça Sorulan Sorular

Bebek Arabası Seçiminde Sıkça Sorulan Sorular

Bebek arabası seçerken hayatınızın hatasını yapmayın.. Yani tabii ki forumlara bakabilirsiniz, arkadaşlarınızdan referans alabilirsiniz, birilerine sorabilirsiniz, fakat şunu unutmayın ki; herkesin yaşam tarzı ve yaşantısı farklıdır. Bir kişiye iyi tercih olan bir bebek arabası size iyi bir tercih olmayabilir veya hayatınızı kabusa çevirebilir. Genelde yapılan en büyük hata başka kişilerdeki bebek arabalarının (özellikle biraz lüks olanların yada görseli çok güzel olanların) kişinin kendisinde de aynısını olmasını istemesidir veya danışılan kişilerin (çoğunlukla sürpriz ortaya çıkan kişilerin bebek arabası bakarken vs.) dediklerine bakılmasıdır. Hal böyle olunca o yanlış bebek arabasını aldığınızda çok değil bir kaç ay yada hadi birazda bizden olsun maksimum 1 yıla kalmadan “tüh lanet olsun seni aldığıma, ben farklı bir arabaya geçeceğim” oluyor. Bunun olmasını istemiyorsanız araştırmalarınız doğrultusunda; kesinlikle bebek arabalarını mümkünse kendiniz yardım alarak açın, kapatın, özelliklerine bakın ve sizin yaşam tarzınıza uyup uymadığını, yanınızda yardımcınız yada eşiniz, dostunuz yoksa tek başınıza bunun üstesinden gelip gelemeyeceğinizin kararını verip sizin için olumluysa aldığınızda; emin olun en iyi bebek arabasını almış olursunuz. Ayrıca o aradan sürpriz yumurtadan çıkar gibi çıkan “bakın bu arabayı alın, biz aldık memnunuz, sakın onu almayın, bu bizim hayatımızı kurtardı” vs. gibi şeylere de itimat etmeyin bizden demesi 🙂

Bu yazımızda;

  • Travel set mi, ayrı ayrı almak mı?
  • Baston puset yeterli mi?
  • Bebek arabası almak zorunda mıyım, sling veya kanguru yeterli mi?
  • Puset ve bebek arabası aynı şey mi?
  • 3 tekerlekli mi, 4 tekerlekli m?
  • Türkiye’de bebek arabasıyla ilgili yasa veya standartlar var mı?
  • İkiz bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli?
  • 5 nokta emniyet kemeri nedir?
  • Ne zaman ve ne zamana kadar bir arabaya ihtiyacım var?
  • Çift yönlü mü, tek yönlü mü?
  • En kullanışlı bebek arabası aksesuarları nedir?
  • Yatış kademesi olmalı mı?
  • Bebek arabaları ne kadar yük taşır?
  • Hangi ayda hangi yön?
  • Bagaja sığacak mı, sığmayacak mı?
  • Uçakta bebek arabalarına izin verilir mi?
  • Hangi tekerlek yapısı?
  • Süspansiyon nedir, olması gerekli mi?
  • Konfor mu, estetik mi?
  • Kumaşlar yıkanabilir mi?
  • Tente ve tente uzunluğu önemli mi?
  • Depolama alanı ne kadar?
  • Frenleri nasıl olmalı?
  • Portbebe kullanışlı mı, ne zamana kadar kullanılır?
  • İtme kolu baston tip mi, düz barlı tip mi olmalı? gibi sorulara cevap vereceğiz.

Travel Set mi, Ayrı Ayrı Almak mı?

2 şekilde bebek arabası seçimi yapabilirsiniz; 1.si Travel set alıp her şeyi yada en önemlileri içerisinde barındıran bir set almak, 2.si ayrı ayrı alıp kombin yapmak. Normal şartlarda Travel set çok daha mantıklı gözükür. Hem harcanılan para açısından uygundur hem de gerekli olan tüm parçaları tek bir kutuda size sunar. Fakat işin detayına indiğinizde durum biraz farklılaşıyor. Şöyle ki; travel setler olarak sunulan araba ve ana kucakları biraz daha kırpılmış özelliklerde (bazılarında yatış kademesi olmuyor veya mekanizmalı değil de sadece bir kemerle yatış kademesi verilebiliyor, süspansiyon olmuyor vs.), kırpılmış kalitede mekanizmasıyla (taşıma kapasitesi düşük, tek yönlü ve oturma ünitesi çıkmıyor) ve genellikle çarpışma testi olmayan yenidoğan oto koltuğuyla birlikte sunulur. Ayrı ayrı alındığında ise böyle can sıkacak detayları eleyebiliyorsunuz. Tabii harcanacak para da buna endeksli olarak artabiliyor. Ayrı alımlarda istediğiniz özelliklerde olan bebek arabasıyla birlikte yine o bebek arabasıyla uyumlu ADAC çarpışma testine girmiş yenidoğan oto koltuğu ve adaptörünü alabiliyorsunuz. Böyle olduğunda kırpılmış özellikte bir araba almıyorsunuz ve normalden daha güvenli bir oto koltuğunda bebeğiniz seyahat ediyor. Burada seçim sizin kesenize ve isteklerinize bakıyor.

Baston Puset Yeterli mi?

Eğer yenidoğansa; hayır yeterli değil. Baston bebek arabaları her ne kadar da üzerinde yazan “0+ yenidoğandan itibaren kullanımı uygundur” ibaresi sunsa da maalesef yenidoğandan itibaren kullanılmasını önermiyoruz. Sebebi ise; bastonların neredeyse %95’ine yenidoğan oto koltuğu takılmıyor ve oturma üniteleri sadece öne bakıyor. Durum böyle olunca hem bebeğinizi takip etmekte zorlanıyorsunuz, hem anında müdahale gerektirecek durumlarda (boğulma, tıkanma, öksürük) geç kalabiliyorsunuz, hem de bebeğinizle o ilk 6 ay kurulacak sıcak temas sağlanmıyor. Her halükarda tam yatışı olsa bile içeriğinde yenidoğan destek minderi olmadığı için konfor ve güvenlik olmuyor. Ama eğer bebeğiniz en az 6 ay-1 yaştan büyükse işte o zaman baston bebek arabası tercih edebilirsiniz. Yine de baston bebek arabalarının küçük tekerlekleri olduğunu, yetersiz süspansiyon sistemi, sadece öne bakma durumu, yatış kademesini kemerle verme vs. gibi kırpılmış özelliklerde olduklarını hatırlatalım. Tabi çok nadir de olsa bazı bastonlar güzel özelliklerle aradan sıyrılabilir, tercihinize uyanı alın. Katlanabilirlikleri, hafiflikleri ve az yer kaplama durumlarını da söylemeden geçmeyelim 🙂

Bebek Arabası Almak Zorunda mıyım, Sling veya Kanguru Yeterli mi?

Bu sizin yaşam tarzınıza bağlı bir seçim. Fakat Sling veya kanguruyu her zaman her ağırlıkta kullanamıyorsunuz ve konforlu olmuyor. Bebek arabasında yenidoğan destekleri, yatış kademeleri ve ağırlığı kendisi taşıması durumu söz konusu olduğu için; ikisininde kullanım alanları farklıdır. Sling veya kangurularda yukarıdaki özellikler maalesef bulunmuyor ve tüm yük sizin omuzlarınızda 🙂 Yani kısacası çoğunlukla bebek arabası zorunlu bir ihtiyaçtır.

Puset ve Bebek Arabası Aynı Şey mi?

Evet puset ve bebek arabası aynı şeydir. Fakat yanlış bilinen bir şey var o da puset kelimesinin yenidoğan oto koltuğuyla bağdaşmış olmasıdır. Puset; katlanabilir mekanizması olan ve çocuğu taşıyabilen tekerlekli bir araç olarak geçer. Yenidoğan oto koltuğu veya ana kucağı tamamen farklı bir yapıdadır ve elde yada otomobilde taşırken güvenlik sunar.

3 Tekerlekli mi, 4 Tekerlekli mi?

Eğer düz bir yerde (sürekli yürüyüş, koşu kısacası jogging yapmıyorsanız) sürmüyorsanız kesinlikle 4 tekerlekli bebek arabası tercih edin. 3 tekerlekliler sadece yukarıda yazdığımız hallerde kullanırken güzel ürünlerdir. 3 tekerlekli bebek arabalarında manevra kabiliyeti gayet iyidir fakat en ufak bir şeyde tökezlediğinizde, ani yön değişimlerinde öne yatma ve devrilme yada kaldırım inip çıktığınızda denge kaybı (ön tekerleğin sağ ve sol önü boş ve dengede tutabilecek bir tekerlek olmadığı için) ile çoğunlukla karşı karşıya kalırsınız. 4 tekerleklilerde böyle bir sorun yok denecek kadar azdır. Sebebi ise önde her iki kısımda yer alan tekerleklerin bu ani yön değişimlerinde veya tökezleme durumlarında sizi çok daha dengeli biçimde karşılayıp bu durumu yaşamanızı engellemesidir.

Türkiye’de Bebek Arabasıyla İlgili Yasa ve Standartlar Var mı?

Alacağınız bebek arabası üzerinde olması gereken en önemli belge EN1888 belgesidir. Bu belge ürünün Avrupa güvenlik normlarında uygun olarak üretildiğini gösterir. EN “European Norm” (Avrupa Standardının) kısaltılmış halidir. 1888 ise bebek arabalarının genel kodudur. Bu standart ülkemizde TS EN1888 koduyla uygulanmaktadır. Ülkemizde satılan tüm bebek arabalarının üzerinde ürünlerin bu standartlara sahip olduğunu gösteren TS EN 1888 etiketinin bulundurulması yasal olarak zorunludur. Alacağınız bebek arabasında TS EN1888 belgesinin olduğunu gösteren bir belge olmasına dikkat edin.

İkiz Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkiz bebek arabası alırken en çok dikkat edeceğiniz; olabildiğince hafif (ikiz arabalar çok hafif değillerdir), kolay katlanan, yenidoğan oto koltuğu takılabilen, yan yana olan ve az yer kaplayan bir model olmasına özen gösterin. Çünkü tek başınıza dışarı çıktığınızda bu saymış olduğumuz özellikler hayatınızı kolaylaştıracak. Aynı zamanda ikiz bebek arabasının yan yana olması da çocuklarınıza artı yönde psikolojik olarak yardım edecektir. Yan yana ikiz arabalarda çocuklar kendilerini aynı kademede gördükleri için sizin onlara eşit davrandığınızı hissedecektir. Ayrıca birbirleriyle olan etkileşimleri çok daha iyi yönde olacaktır. Fakat arka arkaya yada üstlü altlı olan bebek arabalarında durum aksine çok daha sıkıntılı bir hal alacak ve otomobilde yer kaplama konusunda sizi çok zora sokacaktır. Üstüne üstlük çocuklardan bir tanesi alt kısma geçtiğinde yada arkada kaldığında hem alan olarak daha dar bir alanda kaldığı için rahatsız olacak hem de psikolojik olarak kötü etkilenecektir. Bu sebeple üstteki veya öndeki kardeşine sürekli rahatsızlık verebilir ya da tam tersi üstteki yada öndeki kardeşi ona sorun çıkarabilir. Yan yana ikiz arabaların bize göre tek sıkıntısı dar yollar, dar kaldırımlar, dar marketler veya reyon aralarından geçişinizi zorlayabilir. Arka arkaya yada üstlü altlı olanlarda bu durum pek olmayabilir. Ama o arabalarda da dar alanlarda kolay dönemeyebilirsiniz. Seçiminizi kendi yaşantınıza göre yaparsanız daha az zorlanacaksınız 🙂

5 Nokta Emniyet Kemeri Nedir?

5 nokta kemer sistemi pelvis ve omuz bölgeleri aracılığıyla çocuğunuzun koltuk veya oturak içerisinde hareket etmesini tamamen engeller ve çocuğunuzu emniyete alır. Oto koltuklarında ise; bir çarpışma durumunda kemer, darbe basıncını beş noktaya eşit olarak dağıtarak yaralanmayı minimuma indirir.

Ne Zaman ve Ne Zamana Kadar Bir Arabaya İhtiyacım Var?

Araba seçiminizi yenidoğandan itibaren yapabilirsiniz. Bu seçimi yaparken tabii ki çocuğunuz doğduktan sonra yapmanızı tavsiye etmiyoruz çünkü aceleyle çok seçimlerde fazla zorlanırsınız ve yanlış seçim yapabilirsiniz. Bebek arabası alışverişinizi (aslında tüm yenidoğan alışverişlerinizi) bebeğinizin doğumuna en az 1 ay kala bitirmeniz sizin için en doğrusu olacaktır. Bebek arabaları en fazla 3 yaş civarına kadar kullanım imkanı sunar. Seçeceğiniz bebek arabasının size sunduğu zararlara veya faydalara göre bu süre düşebilir de çıkabilir de. Normal şartlarda bir çocuk bebek arabasıyla 3 yaşına kadar haşır neşir olur. Diğer türlü bazı durumlarda 4-5 yaş (baston bebek arabaları) çocuklarda da kullanma durumunuz söz konusu olabilir. Bu süre sizin yaşam tarzınıza ve çocuğunuzun isteği doğrultusunda farklılık gösterir.

Çift Yönlü Mü, Tek Yönlü Mü?

Çift yönlü özellikteki bir bebek arabasının artı yanları; bebeğiniz sıkıldığında diğer yöne çevirerek etrafı seyretmesine olanak sunar. Geriye doğru bakması sizin onunla bağ kurmanıza, güneş, rüzgar gibi hava koşullarında yönünü değişmenize ve acil müdahale gerektirecek takip durumlarında size ve ona kolaylık sağlar. Tek yönlülerde maalesef bu özellikler mümkün değildir. Eğer tek yönlü bir bebek arabası alacaksanız mutlaka tente kısmında çocuğunuzu gözetlemek için bir üst penceresi olduğundan emin olun.

En Kullanışlı Bebek Arabası Aksesuarları Nelerdir?

En kullanışlı aksesuarların başında poşet kancaları geliyor 🙂 Bagajınızın dolu olduğu durumlarda hayat kurtarıcı oluyorlar. Ama siz siz olun o kancalara dünyaları asmayın, maazallah bebek arabasını geriye doğru devirirsiniz 🙂 Diğer aksesuarlarda; özellikle zor hava koşullarında yağmurluk ve kışlık footmuff tulum dediğimiz çok kullanışlı ürünler var. Ama bizim için olmazsa olmaz tek aksesuar var o da bardaklık 🙂 O olmazsa kahve yada içeceğimizi nereye koyacağız?, şştt hayır çocuğumuza veremeyiz tabii ki 🙂

Yatış Kademesi Olmalı Mı?

Bir bebek arabasında konforu sağlayan özelliklerin başında kesinlikle oturma ünitesindeki yatış kademeleri gelir. Çocuğunuzun özellikle uyku esnasında konforunu maksimize etmek ve dışarıyla olan ilişkilerini onun rahatına göre ayarlamak olmazsa olmaz bir özellik, kesinlikle olmalı.

Bebek Arabaları Ne Kadar Yük Taşır?

Avrupa Standardına göre bebek arabalarının taşıma kapasiteleri 15 kg’dır. Fakat bazı markalar bu çıtayı kendi bebek arabalarındaki materyallere ve özelliklere güvenerek daha yukarı çıkarabilmektedir. Örneğin; Maclaren bebek arabası tüm ürünlerini 25 kg taşıma kapasitesi garantisiyle sunar. Ya da İnglesina markası bazı ürünlerinde 22 kg taşıma kapasitesi sunuyor. Taşıma kapasitesinin yüksek olması hem o ürünü daha uzun süre kullanacağınız manasına gelir hem de normal taşıma kapasitesi sınırlarını (15 kg) aştığında özellikleri iyiyse (süspansiyon, tekerleklerde rulman sistemi vs. gibi) sürüşünden pek bir şey kaybetmeden sürmenize olanak sağlar.

Hangi Ayda Hangi Yön?

Bebekler ilk 0-6 ay ebeveyne dönük halde, 6. ayından sonra ise öne doğru baktırılabilirler. Bazı durumlarda (çocuğunuzun sıkılması, sizin takip etme isteğiniz, gelişim vs.) bu süreyi 9 ay-1 yıla kadar çıkarabilir.

Bagaja Sığacak mı, Sığmayacak mı?

Bu duruma maruz kalmamak için aracınızın bagajını göz önünde bulundurarak bebek arabası seçimlerinizi yapmanızı öneririz. Eğer daha detaylı bir hesap isterseniz bagajınızın ölçüsünü alarak bebek arabanızı bu kritere göre de seçebilirsiniz. Genellikle baston, kabin boy ve bazı travel sisteme çevrilen arabalar bagajlarda fazla yer kaplamazlar. Fakat diğer yandan özellikle 11 kg üzeri arabaları seçerken dikkatli davranmanızda ve ürünün kapalı halini görmenizde fayda var. Bagajınıza sığması zor olan bir bebek arabası tercih etmeniz seyahatlerde sizi çok zorlayacak ve hatta bezdirecektir.

Uçakta Bebek Arabalarına İzin Verilir mi?

Uçakta sadece baş üstü bagajlar için küçülen kabin boy arabalara (taşıma çantası olması gereklidir) izin verilir. Diğer türlü büyük olan bazı bebek arabalarında en fazla uçağın merdivenlerinin olduğu kısma kadar gidip orada arabanızı katlayıp alt bagaja verme durumunuz olacaktır. Alt bagaja verirken de mutlaka varsa bebek arabanızın zarar görmesini engellemek için korumalı bebek arabası seyahat çantaları edinirseniz (sadece belirli modeller için var); ürününüzün sağlığı açısından iyi olacaktır 🙂

Hangi Tekerlek Yapısı?

Birden fazla tekerlek yapısı olan araba mevcut. Çok fazla kafa karıştırmadan en basit şekilde anlatmak gerekirse; şişme tekerlek, dolgu tekerlek ve bunlara bağlı olarak kauçuk tekerlek, plastik tekerlek olarak sınıflandırabiliriz. Şişme tekerlekler zeminin sertliğini absorbe eden en iyi tekerlek yapısıdır diyebiliriz. Fakat bununla birlikte bu tip tekerleklerin patlama veya havasının inme riskinin olduğunu da söyleyelim. Dolgu tekerlekte ise tam tersi patlama veya havasının inme riski yoktur. Sadece şişme tekerlek kadar zeminin sertliğini absorbe edemeyebilir. Genelde bebek arabalarında kullanılan tekerlek tipi dolgu tekerdir. Kauçuk tekerlekler zeminde giderken yol tutuşu fazla olduğu için frenli haldeyken kaydırmazlar. Fakat plastik tekerlekler frendeyken bile kaydırabilir. Kauçuk tekerleklerin bir diğer iyi özelliği ise; yol tutuşundan dolayı bebek arabasını çok daha stabil sürebiliyorsunuz.

Süspansiyon Nedir, Olması Gerekli mi?

Süspansiyon sistemi; yolun düzgün olmamasından ileri gelen sarsıntıları hafifletmeye yarayan ve üzerinde bulunduğu arabanın ağırlığını tekerleklere aktaran yaylı sistemdir. Hem manevra kabiliyetini, hem yol tutuş seviyesini, hem de yol bozukluğundan kaynaklanan hissiyatı düşürmek için tasarlanmıştır. Yani seçeceğiniz bebek arabasında mutlaka süspansiyon sisteminin olmasına özen gösterin.

Konfor mu, Estetik mi?

Bebek arabasında konfor denilince akla hem ebeveynin hem de bebeğin konforu gelmelidir. Çünkü bebeğin yatış kademesinden tutun da sizin sürüşünüze kadar etkileyen çoğu şeyin ana başlığı konfordur. Estetik ise; sadece görsele önem verilen ve üzerinde size sağladığı faydaları çok olmayan tipteki bebek arabalarıdır. Örneğin; Bugaboo Cameleon3 bebek arabası konfor sınıfına girer. Hem sürüş olarak, hem kullanımınızda size ve bebeğinize sağladığı faydalar olarak, hem de konfor konusunda hakkını vermiş bir arabadır. Ya da Mima Xari diyelim; bu araba estetik sınıfına giriyor. Bu arabada Bugaboo Cameleon3 de bulunan; geliştirilmiş süspansiyon sistemi, tutma sapının uzaması ve öne-geriye hareketi, tentenin uzatılması, plajda veya karda kullanılan 2 tekek çek-çek modu gibi bir çok özelliği size sunamaması, tekstillerinin kirlendiğinde yıkanamaması ve bununla birlikte neredeyse sadece görsele hitap etmesini örnek gösterebiliriz. Bu da size kullanımda çok yardımcı olmayabilir ve bir yerlerde hatalı bir seçim yaptığınızı düşündürebilir. Seçimlerinizi mutlaka yaşam tarzınıza ve size sağladığı maksimum faydaları göz önünde bulundurarak yapın.

Kumaşlar Yıkanabilir mi?

Çoğu bebek arabasında kumaşlar veya tekstiller çıkar-tak özelliği olduğu için yıkanabilir veya temizlenebilir niteliktedir. Fakat normal şartlarda çoğu bebek arabası veya oto koltuğu üreticisi ürünlerin üzerlerindeki tekstillerin yıkanmasını önermez. Fakat çok zorda kalındığında en kısa programda ve düşük derecede yıkanmasını tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte; tekstilleri tak-çıkar olmayan tarzdaki bebek arabalarını nasıl temizlerim diye soracak olursanız o konuda da kimyasal türevli maddeler kullanmamanızı öneririz. Yapabileceğiniz en iyi şey sadece sabunlu (kimyasal zarar verici türde olmayan) ve nemli bir bezle kirlenen yeri silmektir.

Tente Ve Tente Uzunluğu Önemli mi?

Evet kesinlikle önemli. Önemini şöyle anlatalım; diyelim ki çocuğunuz bebek arabasında uyuyor. O anda güneş ışıkları çocuğunuzun üzerine geldi ve rahatsız ediyor. Uzatılan bir tenteniz olsaydı o güneş ışıklarını engelleyecek ve çocuğunuz rahatsız olmayacaktı. Aynı şekilde rüzgar veya ani bir yağmurda bile uzatılabilen tentenin önemi büyük. Bu ve benzer sebeplerle bir bebek arabasında önemli olan şeylerin içerisinde uzatılabilen tente özelliği olması gerekmektedir.

Depolama Alanı Ne Kadar?

Bebek arabalarının sepetlerinin genelde çoğu belirli bir kiloya kadar taşıma kapasitesi sunar (5-9 kg arası). Aynı zamanda da bu depolama alanını size doğru şekilde sunabildiğine de bakmalısınız. Sadece altta sepet olması yetmiyor. Bu alana her iki taraftan da oturma ünitesi düz yatış konumunda olsa bile kolaylıkla ulaşabilmeniz gerek. ve biraz geniş olması da işinizi kolaylaştıracaktır. Yoksa diğer türlü kolay ulaşılamayan bir depolama alanı size faydadan çok sinir getirecektir 🙂

Frenler Nasıl Olmalı?

Fren mekanizmaları basit gibi görünse de kesinlikle çok önemli özelliklerin başında gelir. Öncelikle kolay ulaşılabilir olması gerek. Çünkü ani bir durumda anında frenleme yapabilmeniz gerekir. Bunu en iyi sağlayan tipteki fren sistemleri itme kolunun olduğu kısma konumlandırılmıştır. Ayak kısımlarında olan fren sistemleri ise; kesinlikle sağda veya solda (özellikle sağda) olmalıdır. Ortada olan bir fren sistemine sürekli olarak ayağınız takılacak ve yolda giderken ayağınız değdiğinde aniden frenleme yapacak ve sizi veya sizinle birlikte arabayı düşürebilir. Yine hareket halinde değilken bile orta kısımda konumlandırılan fren sistemleri ayağınız yanlışlıkla değdiğinde açılabilir ve bebek arabası elinizden aniden kaçıp çok büyük problemler yaşatabilir. Bu sebeple; fren sistemleri dikkatlice incelenmelidir.

Portbebe Kullanışlı mı, Ne Zamana Kadar Kullanılır?

Portbebeler ilk 0-6 ay kullanılan yatak gibi olan konforlu ürünlerdir. ilk 0-3 ay kullanışlı gözükse de 3. ayından sonra bebeğiniz kalkma eğilimi göstereceği için ve portbebelerde yatış kademesi verilemeyeceği için, aynı zamanda iç kısmında emniyet kemeri bulunmadığı için çok kullanışsız, emniyetsiz ve bir fazlalık olarak kalacaktır (bu dediklerimiz bebek arabasının üzerindeyken kullanıldığı durumlarda söz konusudur). Aynı zamanda şu şekilde de tehlikeli olabilir; yatış pozisyonu verilmediği için reflü durumlarında bebeğinize yardımcı olamaz ve bu durumu sürekli kontrol altında tutmanız gerekebilir.

İtme Kolu Baston Tip mi, Düz Barlı Tip mi Olmalı?

Bize göre düz barlı olan tipteki itme kolları bastona göre daha konforlu ve kullanışlıdır. Baston itme kollu bir bebek arabasının üzerinde çocuğunuz varken tek elle (örneğin o an telefonla konuşuyorsunuz ve bir eliniz telefonda) kolay döndüremezsiniz. Aynı zamanda itme kolu baston olan bir bebek arabasının itme kolları neredeyse çoğunlukla boyunuza göre ayarlanmıyor ve bu da sürüşünüzü etkileyen ufak bir faktör. Öte yandan baston tipli itme kollu arabalar katlandığında şemsiye gibi ince uzun tipte katlanırlar. Düz barlı itme kolu olan bebek arabaları (bazı istisnalar hariç İnglesina Trilogy veya Maclaren Quest Arc) katlandığında bir bavul şeklinde katlanma durumu gösterecektir.

Bebek Arabası Seçiminde Sıkça Sorulan Sorular
Bebek Arabası Seçiminde Sıkça Sorulan Sorular
1 Comment
  1. I like this web site very much, Its a really nice berth to read and incur info.Raise range

    Leave a reply

    Bebek Plus
    Logo
    Compare items
    • Bebek Arabası (0)
    • Oto Koltuğu (0)
    • Kanguru (0)
    • Beşik (0)
    • Portbebe (0)
    • Salıncak (0)
    • Sallanan Sandalye (0)
    Compare