En İyi Bebek Arabası Nasıl Seçilir
En İyi Bebek Arabası Nasıl Seçilir
En İyi Bebek Arabası Nasıl Seçilir?
Bebeğiniz için en iyi bebek arabasını seçerken yüzlerce marka ve kullanıcı yorumu arasında kaybolduğunuzu hissediyorsunuz değil mi? Emin olun, bu konuda kesinlikle yalnız değilsiniz.. .
Bizden size küçük bir ipucu:
Eğer aradığınız bebek arabası;
Çukurlu yollarda bile bebeğinizi hiç sarsmadan geçecek kadar büyük tekerlekleri olan,
Tamamen yatırılabilir ve aynı zamanda ters çevrilebilir koltuğu olan,
Uzayabilen tentesi bulunan,
Ayarlanabilir ayak koyma yeri olan,
Tek elle kompakt katlanabilen,
Ağırlığı da yaklaşık 8-11 kg arası bir bebek arabası ise
Üstüne, birde fiyatı uygun tutmaya çalışıyorsanız; bu bebek arabası henüz icat edilmedi! 🙂 Size tüm bu durumları karşılayacağını söyleyen markada maalesef size yalan söylemiş 🙂
Bazı bebek arabaları ağır ve hacimlidir, ancak her türlü araziden geçebilecek, hava dolu lastiklere sahiptir. Diğerleri hafif ve kompakttır, seyahat etmek ve ayak işlerini yapmak için harikadır, ancak arazide kullanacaksanız o kadar iyi değildir.
Her ebeveynin farklı yaşam tarzı için farklı bebek arabalarına ihtiyaçları olacaktır. Bu nedenle, bir ebeveynden bebek arbası tavsiyesi istemek anlamsız olabilir. “Arkadaşınızın çocukları olması, size önerdiği bebek arabasının çocuğunuz ve sizin için en uygun bebek arabası olacağı anlamına gelmez. Herkesin farklı bir bütçesi ve farklı tercihleri vardır.
Size tavsiyem, yaşam tarzınıza uygun, olmazsa olmaz özelliklere sahip ve en önemlisi bu ürün için ayırdığınız bütçenize uygun, en iyi bebek arabasını seçmeniz olacaktır.
En İyi Bebek Arabasını Bulmak İçin
En iyi bebek arabasını seçmek için bu rehberi 4 hızlı adıma böldüm.
- Adım 1: Bu adımda, 6 bebek arabası tipine bakacağız. Bunlardan hangisi sizin için en uygun bunu siz seçeceksiniz..
- Adım 2: Daha sonra, doğum için bazı önemli özelliklerin üzerinden geçeceğiz 0–6 ay ve 6 ay–3 yaş. Bu adımda hangi yaşta tam olarak hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Kullanmayacağınız özellikler için para vermenize gerek kalmayacak..
- Adım 3: Yaşam tarzınızın bebek arabası seçiminizi nasıl etkilediğine baktığımız en önemli adım.
- Adım 4: Çocuk güvenliği ve bebek arabasında hangi güvenlik özelliklerinin önemli olduğu hakkında birkaç noktaya değineceğiz
Adım 1: 6 Bebek Arabası Türü
Piyasada o kadar çok farklı bebek arabası var ki kafa karıştırıcı olabilir. Kolaylaştırmak için onları 6 türe ayıralım:
1. Standart bebek arabaları
En popüler bebek arabası türüdür. Bu tam özellikli bebek arabaları, bebeğinize mümkün olduğunca fazla konfor sağlarken aynı zamanda seyahat etmeyide kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır. Geniş koltuklar, uzayabilen tenteler, tam yatışlı koltuk, alt sepet kısmı ve normal boyutlarda tekerlekler..
Bu bebek arabalarının birçoğunun seyahat sistemi (travel sistem) özelliği vardır; Bu ne demek? Bir bebek oto koltuğunu, adaptör kullanarak bebek arabasının üzerine takabilir ve ilk 6 ay boyunca seyahat sistemine dönüştürebilirsiniz. Bu tarz bebek arabalarının ağırlığı 8-11 kg arasında değişmektedir.
Bazı bebek arabalarında bebeğin sadece öne bakabileceği (6+ ay üzeri) bir koltuk, bazılarında ise bebeğin hem geriye ebeveyne, hem de öne seyahat yönüne bakabileceği bir koltuk bulunur. Bu detaylar bebeğinizle olan yolculuklarınıza konfor katan çok önemli detaylardır.. Mesela bu arabalara en güzel örnekler; İnglesina Trilogy, Silver Cross Spirit, Bugaboo Bee5, Cybex Mios, Mamas&Papas Strada’dır. Bu arabalar hem tam özellikli hem de en çok tercih edilen bebek arabası modelleridir.
2. Seyahat Sistemleri (Travel Set)
Pek çok bebek arabası bir seyahat sistemine dönüştürülebilir, bazı bebek arabaları zaten uygun bir bebek araba koltuğu ile birlikte travel set olarak satılır. Travel set almanın güzel tarafı, satın aldığınız oto koltuğunun herhangi bir adaptör olmadan yada set içerisinde gelen adaptör sayesinde kolayca bebek arabasına oturmasıdır. Bebeğiniz oto koltuğunda uyurken, bebek arabasına taşımanız gerektiğinde çok kullanışlıdır. Bebeğinizi uyandırmadan seyahat etmek size büyük konfor sağlayacaktır..
Travel sistemler, kendi setinizi yapmaya kıyasla daha avantajlı fiyatlara satılır. Bu setin içerisinde (hepsinde değil bazılarında) kışlık ayak koruma örtüsü, bardaklık, ebeveyn organizatörü gibi birkaç aksesuarla birlikte konforlu bir set olarak sunulur. Uygun fiyatı ve ekstra aksesuarlar nedeniyle annelerden çok babaların sık tercih etmek istediği seçeneğin travel set olduğunu söyleyebiliriz. Fakat burada ufak ama çok önemli bir detay var; travel setin içerisinde sunulan 0-13 kg oto koltuğunun aynı zamanda ADAC testlerine girip girmediği de önemli. Maalesef çoğu firma bu özellikte bir oto koltuğunu travel set ile birlikte sunmuyor; ama sunanlarda çok az da olsa mevcut. Sebebi ise bu özellikteki koltukların normal koltuklardan daha pahalı olmasından kaynaklı 🙂 E haliyle bu da o setin fiyatını arttırabilecek türde. Fakat her ne olursa olsun sonuçta o oto koltukları da Avrupa Standardına göre bebekler için tasarlanıp piyasaya sunuluyor. Bu ürünlerin güvenliğine gelirsek tabii ki hiç oto koltuğu olmamasından iyidir, yani idare edebilecek türden ortalama diyebiliriz. Bu tarz travel set yapan markalara örnekler verecek olursak; Chicco, Kraft, Pierre Cardin, Baby Plus, Joie gibi düşük-orta segmente hitap eden travel sistem satılan araba modellerini bulabiliyorsunuz.
3. Geleneksel Bebek arabaları
Geleneksel bebek arabaları, yeni doğan bebeğinizi gezintiye çıkarmanın konforlu bir yoludur. Bebeğinizin hareket edemediği ve uyumak için düz bir zemine ihtiyaç duyduğu ilk 6 aylık dönemde kullanabilirsiniz. Bebeğiniz hareketli hale geldiğinde, portbebenin içi dar olduğu ve emniyet kemeri olmadığı için artık güvenli değildir. Fakat portbebe ilk 3 aydan sonra çok kullanışlı hale gelmeyecek. Çünkü bebek 3. ayından sonra oturma ve kalkma eğilimi göstereceği için portbebe de yatış kademesi maalesef verilemeyeceği için 3. aydan sonra tam yatış haliyle uyuma pozisyonu haricinde karşınıza sadece bir fazlalık olarak çıkacak 🙂
Sonrasında ise aldığınız arabanın özelliğine göre portbebe kısmı oturma koltuğuna dönüşen modeller vardır. Bazı modellerde ise kutu içerisinden çıkan kendi oturma koltuğu takılabilir. Geleneksel tarzda bebek arabası satanların en bilinenleri; Kraft, Bugaboo, Silver Cross, Pierre Cardin, Baby Plus markalarıdır.
4. Hafif bebek arabaları – Baston/Kabin Boy Puset
Hafif bebek arabaları hafif ve kompakt olup, seyahat için idealdir. 4-6,5 kg arasında bir ağırlıktadırlar. Bir alışveriş merkezine, doktora veya restorana götürdüğünüzde; herhangi bir dar alanda bile gezinmek çok kolaydır. Bu arabalar sınırlı özellikleri nedeniyle 6 aydan büyük çocuklar tarafından kullanılabilmektedir. Genellikle, seyahat sistemi özelliği ve ayarlanabilir oturma koltukları yoktur. Küçük tekerlekler, engebeli yollarda ilerlemek için pek uygun değildir. Birçoğunun küçük bir tentesi vardır ve çoğunun oturma koltukları tam olarak yatmayacaktır.
Ayrıca çok kompakt bir tasarımı olan ve omuzda taşınabilen “baston” adı verilen şemsiye tipli bebek arabaları vardır. Baston modelinin dezavantajı, koltuğun altındaki küçük sepetidir. Genelde ebeveynler büyük bebek arabalarını kullanmak istemedikleri zamanlar için daha portatif ve kısa kullanım için uygun bir baston puset alırlar. Aynı zamanda neredeyse çoğu baston bebek arabasına otomobil koltuğu takamıyorsunuz. Yani yukarıda söylediklerimizi baz aldığınızda kısacası yenidoğan da kullanılacak türden bir araba değil, bu konuda üzgünüz 🙁 Baston bebek arabalarının en çok tercih edilenleri Maclaren (en iyisidir), Silver Cross, Chicco, Peg-Perego, İnglesina.
Kabin boy arabalar ise; oldukça küçülebilen ve uçaklarda baş üstü bagajlara bile yerleştirilebilen (taşıma çantasıyla birlikte) ufak boyutta arabalardır. Yine bunların neredeyse çoğuna oto koltuğu takamıyorsunuz. Zaten bu tarz arabalar havaalanları gibi yerlerde size sürüş, taşıma konforu ve maksimum boyutlarda küçülme sağlayacağı için daha fazlasını beklemek doğru olmaz 🙂 Kabin boy olarak ise en çok bilinenler; Tripper Venüs, Chicco Goody Plus, Bugaboo Ant, Kraft Cabin T-Plus, Hamilton marka arabalardır.
5. Koşu bebek arabaları (Jogger)
Sahilde bebeğiniz ile koşmayı seviyorsanız, bir koşu arabası alabilirsiniz. Bu bebek arabalarında, her türlü araziden geçebilecek, hava dolu lastiklere sahip üç bisiklet tekerleği vardır. Yerleşik süspansiyon, küçük çocuğunuza yumuşak bir sürüş sağlayacaktır. Standart bebek arabanızdan daha yüksek bir ağırlığa sahiptir ama bebeğiniz için çok konforludur. Ayrıca, bu modellerin çoğu seyahat sistemi özelliği sunar, yani bu bebek arabalarını bir bebek oto koltuğu ile birlikte kullanabilirsiniz. Uzun yürüyüşler, koşular ve hatta patikalarda yürüyüş için harika olsalar da, dar bir alanda manevra yapmak zordur. Öte yandan katlandıklarında otomobilinizde inanılmaz fazla yer kaplarlar. Bu konu çok önemli.. Küçük bir arabanız varsa bagajınıza sığmayabilir.. Veya başka eşya koymaktan mahrum kalabilirsiniz… Şöyle bir durum da var; herhangi bir Jogger veya normal bebek arabası da olsa 3 tekerlekli bebek arabalarını önermiyoruz. Sebebi ise; 3 tekerlekli bebek arabaları denge sorunu olan ve her an kazaya davetiye çıkaran türdelerdir. Nasıl mı? Şöyle, kaldırım inip-çıkarken ön tekerlekler ortada olduğundan sağ ve sol önde tekerlek olmadığından boş olacağı için sendeleyip düşebilir veya arabayı yan düşürebilirsiniz. Sadece kaldırım da değil bebek arabasıyla ani manevra yaptığınız her durumda arabanın manevra yaptığınız yöne doğru yan yatması söz konusudur. Bu bebek arabalarına örnekler ise; Britax Römer Bob Revolution, Bugaboo Runner, Quinny Zapp Flex, Hauck Viper, Kraft Wow, Baby Max Weekend, Sunny Baby Camenta.
6. İkili ve üçlü bebek arabası
İkizleriniz mi yoksa ikinci bir çocuğunuz mu var? Çift bebek arabaları tek bir bebek arabasından daha pahalı ve çok daha ağırdır. Bu modellerde iki seçenek vardır: tandem veya yan yana. Her seçeneğin avantajları ve dezavantajları vardır. Yan yana seçeneğinde, her iki çocuğun da her yaşta kullanabileceği, yan yana iki eşit rahat koltuk bulunur. Hatta bir koltuğa, oto koltuğu bile koyabilirsiniz. Aynı zamanda yan yana veya arka arka olan (tandem) bu arabalarda ikiz şeklinde ya da oturma koltuğu ve portbebe aksesuarları varsa büyüklü-küçüklü de oturtabilirsiniz.
Kaldırıma çıkmak veya yokuş aşağı inmek söz konusu olduğunda yan yana model çok daha kolay olsa da, kapıdan, dar mağaza reyonlarından, park yerindeki arabaların arasından veya kalabalık kaldırımdan aşağı inerken seyahat etmek daha zordur.
Tandem bebek arabasında koltuklar arka arkaya yerleştirilmiştir. Hatta bazı modellerde çocuklarınızın size veya birbirine bakabilmesi için ters çevrilebilir ve çıkarılabilir koltuklar bulunur. Aynı şekilde tandem olan arabaların sorunu da yine buna benzer durumlardan kaynaklı; dar alanlarda manevra zorluğu, katlandığında çok uzun ve geniş bir yer kaplaması ve daha kötüsü bu tarz (tandem) arabalarda 1. veya 2. çocuk genelde çok daha dar bir alanda oturtulduğundan üvey evlat muamelesi görmüş gibi olacaktır 🙂 Yani dar alanda konforsuz ve çok basık bir ortamda bulunacağından (genelde alt kat) hem psikolojik açıdan kötü etkilenecek hem de kendisini kardeşinden çok daha az sevdiğinizi düşünecektir. Bu sebeple tandem bebek arabaları ikiz yada kardeşleri taşımak için kolaylıktan çok yukarıdaki yazdıklarımızdan dolayı her konuda zorluk çıkaracaktır.
Her halükarda tandem de alsanız yan yana da alsanız otomobilinizin bagajını unutun; çünkü çoklu çocuklu arabalardaki aksesuar ve parça fazlalıkları (bebek arabası oturma koltukları, ana kucakları, varsa adaptörler vs.) çok fazla yer kaplayacak. Açıkçası o bagaja başka bir şey koyamayacaksınız. Tabii aracınızın bagajı devasa bir SUV bagajı değilse 🙂 Marka verecek olursak; Chicco, Pierre Cardin, Chipolino, Joie, Kraft gibi markaların tandem arabaları mevcuttur.
Adım 2: Doğumdan 6 Ay’a, 6 Ay’dan 3 Yaşına
Çocuğunuzun ihtiyaçları farklı olduğu için bebek arabası tercih ederken bu iki dönemi ayrı ayrı düşünmenizi öneririm.
0 – 6 ay. Doğumdan 6 aya kadar bebeğiniz oturamaz ve daha fazla boyun desteğine ihtiyaç duyar. Bu nedenle ilk 6 ay muhtemelen bebek oto koltuğu veya portbebe kullanacaksınız. Aşağıdakileri yapabilirsiniz:
- Bir bebek arabası ve uygun bir bebek oto koltuğu içeren bir paket olan seyahat sistemi satın alabilirsiniz. Genelde en çok tercih edilen ve ekonomik yöntemdir.
- Bu seti siz oluşturabilirsiniz; 6 ay sonra kullanacağınız standart bir bebek arabasını satın alabilirsiniz ve oto koltuğu adaptörü ve bebek oto koltuğunu ayrıca satın alarak seyahat sisteminizi oluşturabilirsiniz. Tüm bebek arabaları ve oto koltukları birbirine uyumlu değildir. Bu konuyu sakın göz ardı etmeyin..
- Standart bir bebek arabası alın (otomobiliniz varsa bir bebek oto koltuğu satın almanız gerekecek)
- Portbebe seçeneği olan standart bir bebek arabası satın alın.
Çok fazla seçenek olduğunu biliyoruz. En pratik yol ise standart bir bebek arabası alıp, bebek oto koltuğu adaptörü alarak onu seyahat sistemine dönüştürmektir. Tamamen düz yatırılabilen bazı bebek arabaları var ki bu da çocuğun günde 2 saatten fazla araba koltuğunda geçirmesi önerilmediğinden büyük bir artıdır.
Ana Kucağı neden gerekli?
- Kolaylık. İlk kez ebeveynseniz, uyuyan bir bebeği uyandırmamanın ne kadar önemli olduğunu hayal bile edemezsiniz. O uyurken sonunda dişlerinizi fırçalayabilir, bir şeyler yiyebilir, duş alabilir veya daha da önemlisi kendi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Kulağa çok basit gibi gelsede çok önemli bir detay 🙂 Çocuğunuz oto koltuğundaysa, arabadan eve taşımak veya bebek arabasına bindirmek çok kolay olacaktır.
- Emniyet. Araba koltuğu bebeğinize maksimum destek ve konfor sağlar. Çocuğunuzu taşımanın en güvenli yolu.
6 ay – 3 yıl. 6 aydan sonra çocuğunuz çok hareketli hale gelir, her şeyi görmek ve her şeye dokunmak ister. 5 noktalı emniyet kemeri, çocuğu koltuğunda tutmak için çok önemlidir. Çocuğunuz yürümeye başladığında, o kadar hareketli olacak ki, sürekli algılarınız açık olacak ve zihnen yorulmak neymiş öğreneceksiniz 🙂
Parklara ve uzun yürüyüşlere çıkmak, çocuğunuzu uyutacak kadar yormanın tek yolu olacaktır. Bebek arabanız, evden uzakta olduğunuzda yanınıza almanız gereken yiyecek, içecek ve kıyafet değişimi için gerekli mini bir dolap gibi olacaktır. Bu seyahatlerde hayatınızı kolaylaştırmak için geniş bir alt sepete ve bebeğinizin sarsılmaması için orta-büyük tekerleklere ihtiyacınız olacak.
3. Adım: 2020-2021 İçin Yaşam Tarzınıza Uygun Bebek Arabaları Türleri
Yaşam tarzınızın bebek arabası seçiminizde büyük etkisi olacaktır.
Açık havada zaman geçirmeyi sever misiniz?
Küçük bir dairede mi yaşıyorsunuz?
Toplu taşıma kullanıyor musunuz?
Bebekle dünyayı gezmeyi mi planlıyorsunuz?
Ya da belki koşu yapmak, patikalarda yürümek ve doğa yürüyüşü yapmak isteyen, sportif bir ebeveynsiniz?
Belki şık ve konforlu bir bebek arabası sizin için çok önemli?
Çok fazla stresi sevmeyen ve bebek arabanızın arıza yapmasına tahammülü olmayan bir ebeveynde olabilirsiniz?
Ya da belki ikinci bir çocuğa hazırlanan ebeveynler?
1. Yaşam Tarzı: Büyük Şehir Yaşamına Uygun Bebek Arabaları
İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde, birçok ebeveyn apartman dairelerinde yaşıyor, toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Mahallede yürüyerek işlerini yürütüyor ama AVM lere gitmek için arabaya veya taksiye binmekde bir zorunluluk. Bazı binalarda asansör olmadığı için merdiven inip çıkmak için merdiven kullanmak zorunda kalabiliyorlar.
Bu ebeveynler; bol miktarda saklama yeri olan ve tek elle ya da iki elle kolayca katlanabilen, hafif ve nispeten kompakt sayılabilecek bir bebek arabasına sahip olmak istiyorlar.
Aynı zamanda bu arabaların farklı zemin türleri için uygun tekerlekleri olması gerekiyor. Bu stildeki bebek arabalarındaki en önemli özellikler; hafif (en fazla 9,5 kg), tek elle kompakt katlanma, kolay gezinme için dar bir şasi, tüm yiyeceklere ve seyahat çantalarına uyacak kadar uygun boyutlu sepet ve zemine uygun tekerlekler olacaktır.
Bu tarz en çok tercih edilen bebek arabaları; İnglesina Trilogy, Mamas&Papas Strada, Bugaboo Bee5, Cybex Mios, Silver Cross Spirit.
2. Yaşam Tarzı: Daha Küçük Şehir Yaşamına Uygun Bebek Arabaları
Bu ebeveynler alışveriş ihtiyaçlarını yakın esnaftan sağladığı için, bebek arabasını daha sık kullanıyor.
Bebek arabanız iyi boyutta tekerlekler, ters çevrilebilir koltuk, büyük sepet ve daha ağır ağırlık (yaklaşık 10,5-11,5 kg) gibi daha fazla özelliğe sahip bir bebek arabası alabilirsiniz. Katlamanın kolay olması gerekli, ancak muhtemelen bebek arabasını sürekli arabanıza koymanız gerekmeyeceği için tek elle katlama özelliği olması hayati önem gerektirmez. Yinede hayatınıza konfor kattığı kesin..
Bu tarz en çok tercih edilen bebek arabaları; Mamas&Papas Ocarro, Cybex Priam, Bugaboo Cameleon 3, Peg-Perego New Book.
3. Yaşam Tarzı: Sportif Yaşama Uygun Bebek Arabaları
Ne olursa olsun formda kalmayı seven havalı sportif ebeveynlerden biriyseniz, o zaman bir koşucu bebek arabasıyla (Jogger) hayatınıza devam edebilirsiniz.. Jogger’ların büyük, hava dolu lastikleri vardır ve çocuğunuza sorunsuz ve konforlu bir sürüş sağlarken her türlü arazinin üstesinden gelebilir. Bu kadar konforlu olmasından dolayı sporcu olmasada birçok ebeveyn bu bebek arabalarını tercih ediyor.
Jogger bebek arabaları , daha büyük çocukları bile taşıyabilecek kapasitede, daha yüksek ağırlık sınırına sahip, daha geniş bir koltuğa sahip olması nedeniyle çok konforludur.
En önemli özellikler şunlardır: havalı tekerlekler, süspansiyon sistemi (daha yumuşak bir sürüş için ihtiyacınız olacak), geniş tente (güneşten saklanmak için koltuğu ters çeviremeyeceğiniz için), ayarlanabilir tutma kolu, geniş koltuk ve tek kademeli fren. Tüm bu harika özelliklerle Jogger’lar, normal tam boy arabadan daha ağır (yaklaşık 11,5-15,5 kg) ve daha hantal bir kıvrıma sahiptir. Bazıları çok abartılı ağırdır. Böyle büyük bir araba seçiminde aracınızın bagajını unutmanız gerekebilir. Ağırlığından dolayı ise bagaja koyup çıkarmalarda çok zorlanabilirsiniz. Dikkat etmenizi öneririz.
Bu tarz en çok tercih edilen bebek arabaları; Bugaboo Runner, Bob Revolution Flex 3.0, Thule Urban Glide 2, Baby Jogger Summit X3.
4. Yaşam Tarzı: Outdoor Yaşama Uygun Bebek Arabaları
Parkda veya ormanlarda yürüyüş yapmakdan hoşlanıyorsanız, daha büyük tekerlekli bir arazi arabasına ihtiyacınız olacaktır. Bir Jogger’daki kadar büyük olmalarına ve hava ile doldurulmalarına gerek yoktur, ancak farklı arazi türlerini kaldırabilecek kadar büyük olmalıdır.
Hava dolgulu lastikler, ilave süspansiyon olmadan bile en iyi doğal süspansiyona sahiptir, bu nedenle çocuğunuza en yumuşak sürüşü sağlar. Bazı modeller, hava dolguluya çok yakın köpük dolgulu tekerleklere sahiptir.
En önemli özellikler; arazi tekerlekleri, geniş koltuk, geniş tente, süspansiyon sistemi ve tek kademeli fren olacaktır. Bu bebek arabalarının ağırlıkları 9,5-12 kg arasında değişmektedir.
Bu tarz en çok tercih edilen bebek arabaları; Maxi Cosi Lila XP, Cybex Priam, Emmaljunga NXT90.
5. Yaşam Tarzı: Sık Seyahate Uygun Bebek Arabaları
Bazı ebeveynler gezmeyi, farklı yerlere ve hatta ülkelere seyahat etmeyi çok severler. Kompakt bir dizaynı olan ve kolayca taşınabilen hafif bir bebek arabasına ihtiyaçları olur. Çoğu zaman tercihleri küçük tekerlekli ve daha hafif (yaklaşık 6-7,5 kg) bir baston araba olur.
Aranacak özellikler şunlardır: hafiflik, kompakt katlama, seyahat sistemi seçeneği, derin yaslanma, oturma koltuğunda konforlu dolgu ve büyük tente. Bu modellerin çoğunda ayarlanabilir bir tutma kolu veya büyük sepet bulunmamaktadır.
Bu tarz en çok tercih edilen bebek arabaları; Chicco Goody Plus, Maclaren Atom, Mima Zigi, Baby Jogger City Tour.
6. Yaşam Tarzı: İkinci Bebek ile Beraber Kullanıma Uygun Bebek Arabaları
Dönüştürülebilir bebek arabaları, daha büyük tekerleklere ve iki koltuğu kaldırabilecek daha ağır bir şasiye sahiptir. Elbette bu, bebek arabasının ağırlığını ve hacmini arttırır. Bu bebek arabasının ortalama ağırlığı 12,5-14,5 kg civarındadır. Tek çocuk için almanızı tavsiye etmem. Bu bebek arabasında aramanız gereken özellikler şunlardır: daha büyük tekerlekler, büyük sepet, oturma seçenekleri, kademeli ve tam yatış desteği ve ayarlanabilir tutma kolu.
Bu tarz en çok tercih edilen bebek arabaları; Bugaboo Donkey 3, Baby Jogger City Mini Double.
7. Yaşam Tarzı: Modaya Uygun
Bildiğiniz sanat eseri gibiler 🙂 Bunlar muhtemelen sadece bebek arabanız olmayacak sizin yardımcınız olacaktır. Çok kapsamlı özelliklere sahip modeller vardır.Bebeğiniz ve sizin hayatınıza konfor katacaktır.
Bebek arabasıyla sadece modayı yansıtmak isteyen ebeveynlerden biriyseniz bu tarz arabaları tercih edebilirsiniz.
Şu uyarıyı yapmadan geçemeyeceğim. Pahalı bebek arabaları lüks ve şık olmasına rağmen her modeli pratik değildir. Katlanma ve yer kaplama performansları çok iç açıcı olmayabilir. Piyasada bazı bebek arabalarının ikinci el sitelerde hiç kullanılmadan satıldığını görebilirsiniz. Ayrıca ağırlıkları da hatırı sayılır derecede fazla olabilir..
Bu tarz en çok tercih edilen bebek arabaları; Stokke Xplory X, Mima Xari, Baby-Zen Recaro.
Adım 4: Bebekle Güvenli Seyahat
5 nokta emniyet kemeri. Bu günlerde tüm bebek arabalarında, merkezi serbest bırakma veya yandan serbest bırakmalı, tokalı 5 noktalı bir emniyet kemeri bulunur. 5 nokta emniyet kemerinin en büyük artısı bebeğinizin yada çocuğunuzun göğüs kısmına gelecek olan darbeyi bölerek vücuda yayması ve bu sayede çok daha az baskıyla karşı karşıya kalmasını sağlamaktır.
Bazılarında omuz yastıkları bulunur ve çoğu ayarlanabilir.
Bebek arabasında bebeğinizin güvenliği için mutlaka kemer kullanın!
Katlama mekanizması. Katlama mekanizmaları tehlikeli olabilir. Katlanır bir bebek arabasıyla yurt dışında parmak uçlarının kesildiğine dair bazı raporlar (çok fazla değil) var. Bebek arabasını içinde bebeğiniz varken sakın katlamayın! Katlamadan önce çocuğunuzun bebek arabasından uzakta olduğundan emin olun.
Park frenleri. Bebek arabasını bırakmadan önce park frenlerinin tam olarak ayarlandığından emin olmak için kontrol edin.
Ön Bar. Bebeğiniz 6. ayından sonra hem dik oturmasını desteklemek ve sırtını güvende tutabilmek için hem de aynı zamanda önden gelebilecek herhangi bir çarpmada bebeğinizi nispeten korumasına yardımcı olabilecek ön barlı bir araba tercih edin.
Bardaklıkta sıcak kahve. Bardaklığa asla sıcak çay veya kahve koymayın. Bardak tutucuların çoğunun derinliği çok kısadır ve sıcak sıvıyı dökebilirsiniz.
Hafif koşu. Koşu için uygun değilse bebek arabasıyla koşmaya çalışmayın. Üç tekerlekli bebek arabalarının hepsi koşu için değildir. Jogger’lar, birçok arazi zeminini kaldırabilecek büyük hava dolu lastiklere sahiptir. Ayrıca çocuğunuz 8 aylık olmadıkça beraber koşmayın. Koştuğunuz zemin dümdüz olmalıdır. Bilmediğiniz ve kalabalık alanlarda kesinlikle koşulmamalıdır.
Bebek arabası alırken tatmin edici ve doğru bilgi veren yerleri araştırmanız gerekli. Ürünleri incelerken bebeğinizin konforunu ön planda tutarak size sağladığı maksimum faydayla bebek arabası seçiminizi yapmalısınız. Bu sayede bebeğiniz çok daha huzurlu seyahat edecek bu da haliyle size olumlu yansıyacaktır 🙂 Tabii ki kendi konforunuzu da biraz da olsun bu incelemenin içerisine sokmalısınız. Sonuçta hem bebeğinizin hem de sizin mutluluğunuz bu süreçleri çok daha kolay ve konforlu atlatmanıza yardımcı olacak. Umarız bu tavsiyelerimiz sizlere yol gösterici ve ihtiyaçlarınıza en uygun bebek arabasını bulmanıza yardımcı olur 🙂
Sosyal medya yönetimi Google SEO ile web sitemizin görünürlüğü ve erişilebilirliği arttı. https://www.royalelektrik.com/beylikduzu-elektrikci/
Bu ünlünün yaptığı şey herkesi şok etti Google SEO sayesinde web sitemin trafiği büyük ölçüde arttı. Kesinlikle öneririm! https://royalelektrik.com/istanbul-elektrikci/
أنابيب الضغط الخرسانية في العراق أنابيب الضغط الخرسانية في مصنع إيليت بايب مصممة لتحمل الضغط العالي وهي مثالية للتطبيقات الثقيلة في أنظمة توزيع المياه والصرف الصحي. تم تصنيع هذه الأنابيب بدقة، حيث توفر قوة لا مثيل لها وموثوقية، مما يجعل مصنع إيليت بايب الخيار الأفضل في العراق لحلول أنابيب الضغط الخرسانية. يضمن التزامنا بالتميز أن كل منتج يلتزم بأعلى معايير الجودة. تعرف على المزيد حول أنابيب الضغط الخرسانية لدينا من خلال زيارة elitepipeiraq.com.
Mucize Çözüm Google SEO, dijital pazarlama stratejimizin temel taşı oldu. http://royalelektrik.com/
Very interesting details you have remarked, regards for posting..
Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative.
I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you
continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing.
Cheers!